Vad är LPRF?

En metod för återskapning av ben och vävnader kring tanden, som är helt naturlig och mycket säkrare för patienterna. Den här metoden bygger på kroppens egna läkningsprocess och använder sig av patientens egna blod som benersättningsmaterial.

LPRF - Så går det till

Det heter ”Förhöjd naturlig läkning” – Enhanced natural healing och använder sig av LPRF – Leukocyt och blodplättsrikt fibrin – som utvinns från patientens egna centrifugerade blod.

När man vill återskapa benvolym vill man säkerställa ett blodkoagel i området och se till att blodkropparna, tillväxtfaktorerna och de andra byggstenarna, som t ex fibrinet, påbörjar läkningsprocessen, aktiverar bentillverkningscellarna och håller tandköttscellerna borta från området. Allt vi behöver för att återskapa oss själva finns redan i oss.

För att stimulera den naturliga läkningsprocessen utvinns och koncentreras blodplättarna, immunsystemcellerna och tillväxtfaktorerna genom att skaka blodet i ett antal minuter tills beståndsdelarna skiktas. Sedan plockar man ut den aktiva fibrindelen, platta till den och använda den som t.ex benersättning.

Dessa fibrinmembran är fullproppade med information som stimulerar vävnaden att återskapa sig själv. LPRF membranen som ligger an mot benet stimulerar ny benbildning, de membran som ligger näst intill tandköttet stimulerar ny tandköttsbildning.

Dessa levande vävnader kan lämnas fritt exponerade i munhålan utan rädsla för komplikationer. I värsta fall ( om man inte behandlar membranen varsamt eller väntar för långt tid mellan tillverkning och användning) får man inte det förväntade resultatet, men den ursprungliga situationen förvärras inte.

När är Lprf Lämpligt?

Skriv till oss

Skriv så utförligt vad ärendet gäller, vi hör av oss så snart vi kan.